Bekijk profielpagina

Wanneer krijgt Rotterdam eindelijk een degelijke hiphopkroeg?

Revue
 
Is Rotterdam nog de hiphopstad van Nederland? Mensen die beweren van niet, noemen steevast het gebrek
 
9 juni · Editie #67 · Bekijk online
Vers Beton

Is Rotterdam nog de hiphopstad van Nederland? Mensen die beweren van niet, noemen steevast het gebrek aan concerten in de stad als bewijs. Om er direct aan toe te voegen: “En als er dan eens een goede hiphopact geboekt wordt, komt er niemand opdagen.”
Persoonlijk vind ik het maar non-argumenten. In Rotterdam is hiphop overal: het galmt op zonnige dagen uit de openstaande ramen in elke wijk, het is te horen op basketbalcourts en in voetbalkantines, en het vult de zalen van tig clubs in de stad. Sinds vorige week is hiphop zelfs te vinden in TENT, waar kunstplatform Metro 54 deze zomer de relatie tussen architectuur en straatcultuur verkent
Dat ik nu en dan de trein naar Amsterdam of Tilburg moet pakken voor een hiphopconcert, neem ik op de koop toe. Veel erger vind ik het dat Amsterdam al twintig jaar een toonaangevend hiphopcafé heeft waar je op een willekeurige dinsdagavond terecht kunt voor een biertje en goede muziek. Daarom vraag ik me al een poos oprecht af: is het niet hoog tijd dat Rotterdam een heuse hiphopkroeg krijgt?
Goed weekend!
Jelena
P.S. Op vrijdag 16 juni wordt de Dag van Architectuur afgetrapt met een speciaal Expertprogramma. Hierin wordt teruggeblikt op 30 jaar herontwikkeling van de Wilhelminapier. Wij mogen 2x2 kaartjes weggeven! Winnen? Stuur uiterlijk maandag 12 juni een mail naar info@versbeton.nl o.v.v. ‘Dag van de Architectuur’. Winnaars krijgen 13 juni bericht.

Hier schreven we deze week over:
Illustratie: Mat Zwart
Stedelijk escapisme: buitenzijn als begeerlijke luxe
Column: Hiphopkroeg
Cultuuronderwijs als schatbewaarder van de Rotterdamse verbeelding
Art of Story: “Met alleen een goed verhaal kom je er niet”
De Beste Stuurlui: de Buurt-bestuurtbijeenkomst
Hoe vond je deze editie?
Thumbs up 1ae5a7bdfcd3220e2b376aa0c1607bc5edaba758e5dd83b482d03965219a220b Thumbs down e13779fa29e2935b47488fb8f82977fedcf689a0cc0cc3c19fa3c6bb14d1493b
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Vers Beton met Revue.