Bekijk profielpagina

Vers Beton gaat in print: Help, we zijn populair! verschijnt in november

Revue
 
In deze speciale nieuwsbrief kondigen we met grote trots de eerste echte boekpublicatie van Vers Beto
 
20 oktober · Editie #35 · Bekijk online
Vers Beton
In deze speciale nieuwsbrief kondigen we met grote trots de eerste echte boekpublicatie van Vers Beton aan. Op 17 november presenteren we Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering. Deze week start de voorverkoop van een speciale editie.

beeld uit Help, we zijn populair! van Peter de Krom
Waar gaat het over?
Het boek Help, we zijn populair! gaat over de opleving en comeback die Rotterdam de afgelopen jaren heeft gemaakt. Toen Vers Beton vijf jaar geleden opgericht werd, schreven we over de slechte lijstjes die de stad aanvoerde. Inmiddels is de perceptie over de stad volledig gekanteld. Het boek werpt een blik op deze recente geschiedenis van Rotterdam. De jubelstemming wordt gadegeslagen, soms met trots, vaker met gemengde gevoelens. Er worden kanttekeningen geplaatst bij het dominante positieve verhaal over de stad en toont de dubbelzinnigheid van het Rotterdamse perspectief daarop.
Het is een selectie van reeds gepubliceerde artikelen op de site, geactualiseerd en aangevuld met een reeks nieuwe stukken. Net als op de website kun je veel prikkelend beeldmateriaal verwachten.

Kom naar de boekpresentatie
Deze mijlpaal laten we natuurlijk niet stilletjes aan ons voorbij gaan. Het boek wordt op donderdag 17 november feestelijk gepresenteerd in de Hofpoort (Spaces, Hofplein). In een talkshow onder leiding van Geert Maarse gaan verschillende gasten in gesprek met auteurs over de zin en onzin van toeristische lijstjes, of we in Rotterdam moeten vrezen voor verregaande gentrificatie en hoe de stad vooruit kan zonder zijn ziel te verkopen. Zorg dat je erbij bent: koop hier je tickets.
Bestel nu een speciale editie
Wil je Help, we zijn populair! in je boekenkast hebben? Dat kan! Het boek komt uit in een oplage van 1500 exemplaren en is vanaf vandaag te bestellen in de voorverkoop. Bestel je het boek vóór 17 november, dan betaal je geen verzendkosten én krijg je er 6 postkaarten van beelden uit het boek gratis bij.
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Vers Beton met Revue.